top of page

Mage, tarm, hud & helse

Du blir hva du spiser!

Vi har alle hørt ordtaket, men hva ligger i det?

Vel di fleste hudproblem som eksem, kommedomer, høy oljeproduksjon, kviser, akne, psoriasis bare for å nevne noen, er delevis betydningen av akkurat det.


Som helsepersonell, kosmetisk & medisinsk hudpleier med en bakgrunn av ernæringsfysiologi

Er det selvfølgelig lettere for meg å forstå riktigheten av akkurat ordtaket.


Vi lever i en verden hvor 80 prosent av maten vi mennesker inntar er prosessert, pasturert og fritert eller lagd med store tilsettninger planteoljer, ( noe di fleste mennesker tror er bra da de hører ordet plante ) og da det faktisk har stått som en del av Norges helsedekretorates kostråd, utrolig nok.

Planteoljer med mindre di er kaldpresset har di gjennomgått en kjemisk prosess hvor de blekes, raffineres og varmes opp for å være brukbare noe som gjør at den blir riktig en høy innflamatorisk omga 6.

Dette er noe av faktorene som igjen spiller inn for økning i risikoen for fedme, hjertesykdom, noen typer kreft, demens og kroniske smerter og autoimune sykdommer.


Er det fortsatt rart at døds tallene blir større,

på alt for unge mennesker? å for å ikke snakke om helseproblemene inkludert alvorlig hudproblem.


For huden er nemmelig en svært viktig del av helsen vår.

Mange tenker kanskje ikke over det men huden er vårt aller viktigste immunforsvar.

Dette er kroppens største skjold mot å beskytte oss fra alle typer «inntrengere « som virus, bakterier, infeksjoner, ja du forstår nok hva jeg mener.


Det vil også si at når huden får noe som er nedbrytende som eksem, pshoriasis, kviser o.l. Har du faktisk ett nedsatt immunsystem da dette betyr en svekket hudbarriere. Noe jeg vil komme tilbake til i ett annet innlegg om akkurat hudbarriern.


Nå kan det være at du tenker;
hvor vil jeg henn med dette innlegget, eller er du kanskje en av de som begynner å se sammenhengen?


Mage, Tarm, Hud & Helse


Ja alt har en sammenheng, alle hudensproblemer starter på innsiden med mindre det er en fysisk årsak fra utsiden som utgjør at at infeksjoner / bakterier kan finne veien inn.


Menneskekroppen er egentlig ett vannvittig underverk, som i bunn og grunn kan ta vare på seg selv og alle dens utfordringer bare du gir den verktøyene til det.

Men da vi lever i en tid hvor vi inntar «råvarer «som dessverre ikke innholder den næringen den en gang gjorde, samt fristelser av ultraprossessert mat gjør det at vi mennesker lever i konstant underskudd av makronæringsstoffer (som protein, karbohydrater og fett) samt våre essensielle micronæringstoffer (som vitaminer, mineraler, elektrolytter.


Når dette skjer byr det på ulike utfordringer, som ofte starter med symptomer i magen til å gå videre til symptomer på huden før det brer seg enda noen steg til eventuelle hormonelle ubalanser så vel som autoimune sykdommer, ulike krefttyper og andre fatale helseproblemer.

Symptomer

Vi lærer dessverre ikke om vår helse eller vår kropps signaler samt dems betydninger i grunnskolen.

Heller ikke om hvordan mat som hvete, soya, planteoljer, eller melkeprodukter påvirker kroppen vår. Dette er også derfor mennesker i dag ikke forstår eller tyder kroppens signaler.

Dette resulter med at i dag har vi mer alvorlige hud og helse problemer enn noen gang.


Food is medisin

Er du en av di som har en kronisk hudplage eller helseplage. Fokuser på å reversere fra innsiden.

Husk at kroppen vår er ett fantastisk maskineri å grunnen for problemene er absolutt ikke at vi er en «type « menneske, som bare har en allergi eller er født senetiv for det ene eller det andre, aner ikke hvor mange ganger jeg som behandler høre dette av kunder og klienter.


Kroppen vår er ett fantastisk maskineri

Den er Anti fragle og kan gjenopprettes seg selv du gir den verktøyene til det.


Vi mennesker tolker dessverre ikke kroppens små signaler på ulike ting den helst ikke vil ha, desto lengere vi overser desto større blir «plagen « som ofte starter først i Mage og tarm - så videre til hud og helse.


Mitt aller beste tips til deg uansett hud og helse problem;

Educate Your Self on Your Temple
- Your body.

Har du spørsmål ?

Hud eller Helseproblem er du velkommen inn for en kosultasjon hos oss.

Oversikt over konsultasjonstimer finner du på hjemmesiden 🌸


Connie Michelle

Daglig Leder


Comments


bottom of page