top of page

MICRONEEDLING

Oppdatert: 27. sep. 2021

Hva bør du tenke på i etterkant av behandlingen?Microneedling er en minimalt invasiv kosmetisk behandling som stimulerer blodsirkulasjonen ved å bruke en teknikk som punkterer hudens overflate med dermapen med regulerende nål dybde.


Noe som må settes mer lys på i henholdt til denne behandlingen er etterbehandlingen.


Microneedling punkterer jo faktisk huden din, så her er det viktig at du gjør hva du kan for å beskytte hudbarrieren din når den helbreder.


Ved (Microneedling) ‘dermaroller ‘hjemme, og forhåpentligvis er det dermaroller, da Microneedling krever at du kjenner til ansiktets anatomi for å vite nål dybde på ansiktets ulike områder. Uansett er det viktig at du tar ekstra vare på huden din i dagene etter at du har utført behandlingen.


Ønsker du å lære litt mer om både hva du kan forvente etter Microneedling (dermaroller) og hvordan du skal ta vare på huden din i etterkant av denne behandlingen, da må du lese videre.


Så hva er det å forvente?


Etter du har foretatt en Microneedling behandling må du forvente noen bivirkninger. Direkte etter behandling kan huden din bli rød eller er rød, som om du har tilbrakt hele dagen i solen og har en mild til moderat solbrenthet.


Rødhet og hevelse vil mest sannsynlig vedvare i 24 timer eller litt lenger. Selv med forsiktig etterbehandling, er det ikke mye du kan gjøre for å bli kvitt rødheten umiddelbart etter mikronedling.


Å dekke over rødheten med sminke er en av de verste tingene du kan gjøre, ettersom sminken vil blokkere porene på den nylig eksponerte huden din og til og med kunne forårsake utbrudd. Du må ha litt tålmodighet etter hvert som rødheten avtar. I mellomtiden kan du bruke milde, uparfymerte produkter med naturlige ingredienser for å få lettelse og fuktighet.


Hevelse og hudskall anses å være innenfor normalområdet opptil 48 timer etter behandling. Andre bivirkninger, som støt, utbrudd og tørr hud, er også innenfor omfanget av det du kan oppleves etter microneedling, men ikke alle vil oppleve dem.


Ta vare på huden din med fuktighetskrem og milde rensemidler så kan gjøre bivirkningene dine så minimale som mulig.


Etterbehandlings tips

o Vask hendene før du berører ansiktet ditto Som hovedregel bør du alltid bruke solkrem de første 2 ukene etter Microneedling. Sørg for å påføre solkrem når du går ut i dagene etter behandlingen, men ikke tilbring lang tid ute i solen den første uken etter microneedling -behandling, da du vil være mer utsatt for solskader enn vanlig


o Bruk hvilken som helst aktuell antibiotisk krem ​​/ serum som evt dim hudpleier/ lege anbefaler deg for din hudtilstand for å unngå infeksjon.


o Vask sminkebørstene dine

o Ikke smink deg, spesielt ikke med en sminkebørste som har blitt brukt før, i løpet av 24 timer etter microneedling

o Du må også unngå svømmebassenger, badstuer og situasjoner der du kan svette tungt, inkludert intense treningsøkter på treningsstudioet, for å beskytte din nylig behandlede hud. Etter at 72 timer har gått, kan det hende du kan gjenoppta disse aktivitetene.Hva kan du bruke? Hva skal du ikke bruke?


De første dagene etter behandling av Microneedling må du unngå å bruke hudpleieprodukter som inneholder sterke kjemikalier som er ment for å eksfoliere.

Unngå alt som dufter, og ikke bruk glykolsyre eller alfa -hydroksysyrer.


A-vitamin-krem / Retinol / Tretinoin-krem

bør unngås de første 48 timene, minimum etter microneedling. Når det har gått 2 hele dager vil du gradevis kunne legge tilbake produkter til din daglige hudpleierutine. Legg merke til gradevis da enkeltes hudrutiner inneholder produkter som har sterke anti-aging-formler, bør dette ventes litt med.


Snakk med din hudpleier om hvilke cleanser, tonere, (peeling når den tiden er inne) du planlegger å bruke, slik at du er godt informert om når og hva du kan bruke løpet av 2 til 3 neste dager etter Microneedlingen din.

Viktigheten av dette er så en ikke forverrer huden eller i verste fall lager får ubehagelige bivirkninger.

En bør ikke ta andre ansiktsbehandlinger før det har passert 2 uker


Hyaluronsyre kan brukes etter microneedling, å i noen tilfeller er det sterkt anbefalt da hyaluronsyre bidrar til å stimulere produksjonen av kollagen etter behandlingen.


Hvis huden din føles tørr, er det ulike fuktihetgivende produkter som kan brukes, en liten huskeregel her er at det bør være naturlig, mild og fuktighetsgivende, ikke alkoholisert.

Hva skjer under gjenoppretting?

Rødheten du opplever fra microneedling vil stort sett falme innen 48 timer. Andre symptomer, som peeling og kviser, kan ta litt lengre tid å fremkomme.


Det meste av den synlige gjenopprettingen fra microneedling skjer fra etter behandlingen til to dager etter men helbredelse vil fortsatt skje under overflaten av huden din i opptil 2 måneder. Synlige endringer sees fra 2-3 til 6 måneder.

Behandlinger er igjen så effektivt at opp til 12 måneder etter vil behandlingen ha virke funksjon i huden.


Når skal du oppsøke lege?


Microneedling regnes generelt som en behandling med svært lav risiko.

Men noen ganger kan bivirkninger eskalere og kreve legehjelp. Symptomer du bør se etter inkluderer:


feber over 38 ° C

kvalme

utslett

gul eller grønn utslipp

Unormal blødning

Unormal hodepine Infeksjoner forårsaket av microneedling kan forekomme når instrumenter / nåler som ikke er sterilisert brukes på huden din.I salonger i Norge skal ikke dette forekomme

Allergiske reaksjoner på nålene som brukes til microneedling er også mulige, skulle en få dette må en ta kontakt med lege.


Å ta vare på huden din etter microneedling kan gjøre en stor forskjell i utfallet av behandlingen. Ikke bare vil riktig etterbehandling berolige symptomene dine, men du vil også beskytte huden din mot skade når den helbreder.

Følg instruksjonene fra din hudpleier så nøye du kan, og ikke vær redd for å stille spørsmål både under og etter behandlingen.


Innlegget er informativt for alle som både bruker, vurderer eller er erfaren med behandlingen. Ønsker du å lese mer om selve behandlingen microneedling vil du finne dette under bedriftens behandlings sider.Tekst utformet av C.klæboe

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Din vei til ungdommelig hud

Alt du trenger å vite om HIFU-behandling: Hva er HIFU? HIFU står for High-Intensity Focused Ultrasound, en innovativ og ikke-invasiv behandlingsmetode som benytter ultralyd for å stramme opp huden og

Comments


bottom of page